Thursday, July 16, 2009

Trip to Kebun Durian Pakcik Nazri



Last 2 weeks ago, family Tok Abu adakan trip ke kebun durian Pakcik Nazri. Antara yang boleh ahdir adalah Atok Abu, Opah Jije, Pakteh Zaid, Makteh Ayai, Maksu Silah, Ummi, baby Sa'id, Marwan, 'Ulya, hana,'Ulwan dan bibik. Paklang n maklang last minute tak dapat hadir sebab sakeet peeyut.. Yang lain, semuanya tak available untuk datang..








Tengah naik jambatan gantung across air terjun.. Hana steady je..




Opah posing dengan 'Ulwan dan duriannya




Hana pun nak merasa pegang durian bila tengok Marwan, 'Ulya n 'Ulwan kutip durian





Antara durian yang dikutip..






Durian ni nak kirim untuk Pak Ude, mak Ude dan Hanin kat Oden.. (Jordan)








Baby Sa'id to Ummi: Ummi, nak juga duwian tu..Sedapnye tgk abg Marwan makan!!






Marwan : Herrgh!! Dah lama dah tunggu saat nak makan durian ni! Marwan mmg suke durian!!





Atok basuh tangan dengan air 'fresh' dari bukit..sejuk, memang best!!






Puas pujuk ummi nak gi mandi air terjun, tapi ummi malas sbb tak plan pun nak bermandi - manda, at last atok yang offer utk bawa cucu2nye mandi..


'Ulya n Marwan: yeyYey, atok nak bawa mandi air terjun!!







'Ulya dan Marwan dah bersedia nak mandi air terjun, belum sampai 5 minit, pacat dah naik kat kaki 'Ulya... so, apa lagi.. menangis la 'Ulya! Opah dan atok berusaha 'cool'kan 'Ulya dan buang pacat yg naik kaki..takpe, next time je la mandi air terjun ye!!





Air terjun di bawah jambatan.. cantik kan, subhanalLah!!




Seluas saujana mata memandang.. pemandangan yang amat indah.. subhanalLah..cantikkan kebun pakcik Nazri ni!! InsyaAllah next year kita datang lagi..

6 comments:

  1. seronoknya anak-anak berkelah.sian abi tak dapat join kerana bertugas utk parti

    ReplyDelete
  2. maklong & paklong kirim Ulya & Ulwan je untuk enjoy makan durian skali! isk..isk..

    ReplyDelete
  3. dah besar hana...lama tak jumpa

    ReplyDelete
  4. kakya..letak la chat box kat tepi tu, boleh mad selalu sibuk2 kat situ =P

    ReplyDelete
  5. nyum2..sedapnya..kirim kt uda skit.

    ReplyDelete
  6. yang tulis tadi abu hanin sebenarnye, bukan mama hanin. ni mama hanin nak tulis....
    hehe gambar durian yang dikatakan nak kirim ke oden tu....lame dah tunggu tak sampai2 ni..hehe kasi teliuk je! huh!

    ReplyDelete